Iklan! Iklan! Sila Click!

14 December 2011

Entry Yang Boleh Meningkatkan Traffic Pada Masa Sekarang

Sejahteralah ke atas kamu...

Kamu tau, entry yang menceritakan tentang apa yang boleh meningkatkan traffic mendadak ke blog kamu? Kalau nak tau, jawapannya ialah entry tentang Borang tuntutan bantuan RM500 1 Malaysia yang ingin diberikan oleh kerajaan kepada rakyat Malaysia. Saya secara tak sengaja buat entry tentang cara-cara untuk mendapatkan borang bantuan RM500 ini secara online. Saya sertakan sekali link untuk download borang bantuan RM500 itu. Hasilnya, traffic blog saya naik 2 kali ganda.

Lain-lain topic yang boleh menaikkan traffic ialah perkongsian tentang gubahan hantaran perkahwinan, cara-cara atau tutorial untuk membuat buanga telur atau d.i.y untuk majlis perkahwinan. Senang citer, anything tentang perkahwinan la. Kalau kita tulis entry tu dengan keyword-keyword yang lengkap, pasti entry itu akan jadi entry SEO secara otometik.

Dan tak lupa juga entry tentang pasukan bola sepak negara kita. Terutamanya tentang pemain-pemain baru seperti Nazmi Faiz atau yang tak berapa baru seperti Khairul Fahmi Che Mat yg femes dgn scandal tu. Kalau mampu, cari maklumat sebanyak mungkin tentang mereka dan maklumat tu biar orang lain atau blogger lain belum pernah cerita.

So, itu je la buat masa sekarang ni yang boleh tinggikan traffic ke blog kamu. Selamat meninggikan traffic.

10 comments:

  1. assalamualaikum...jom2 kita tambahkan trsffic kat blog k...:)

    ReplyDelete
  2. setuju..
    sebab tu sekali sekala ada berita bola kat blog saya..
    heheheh

    ReplyDelete
  3. Lawat blog saya.
    Ada info pasal evolusi perkembangan
    muzik dunia & pengaruhnya kepada muzik tempatan.
    http://rockofplanetearth.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. woi,,, semua perempuan kat sini..
    saya suka baca blog perempuan
    hihi

    ReplyDelete
  5. hehe..akak buat n3 main bedal je..

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...