Iklan! Iklan! Sila Click!

11 December 2011

11 Things About Me

Sejahteralah ke atas kamu...

Saya ingin menjawab 11 soalan tagged daripada Bayu Senja.

1. Korang ada secret admire tak? jangan tipu ok..
- Tak tipu, dulu mesti la ada, masa bujang. Sekarang tak dapat le nak ada secret admirer, melainkan lelaki tu saiko dan jenis yg suka kat isteri orang.

2. Movie terbaru korang tgk..best tak?
- Nak kata baru sangat tu tak la. Lagipun tu filem lama. Filem Constantine. Seriuosly sangat best. Sebab heronya ialah Abang Keanu Reeves saya. Eceh. Perasannya.

3. Lagu hits apa korang suka nyanyi kat bilik air?
- Lagu tak hit pun. Lagu Anak Itik Tok Wi. Heheh.

4. Korang rasa bila saya akan kahwin?
- Oooh... Saya rasa kamu akan berkahwin bila kamu dah cukup sedia dari semua segi. :D

5. Cita² masa kecik korang dulu apa?
- Saya nak jadi ustazah tapi tak alim pun, pastu nak jadi doktor tapi malas belajar, pastu nak jadi engineer tapi add maths pun setakat lulus je.

6. Lelaki or perempuan idaman korang? kenapa suka dia?
- Alamakkkk... Malu la nak cakap... Nanti orang kata i poyo... Mesti lah Mohd Azrul Kamaruddin. Dia kan suami saya yang very the ohsem.

7. Impian korang 10 tahun nanti? nak jadi apa & kenapa?
- Nak jadi mama kepada beberapa anak kembar. Mungkin kembar tiga kot. Eheh. Lalalala.

8. Barang apa yang penting dalam hidup korang?
- Barang ek? Banyak.... Kereta la paling penting. Pastu... erm... purse saya yang kat dalam dia ada duit banyak. Tu pun penting.

9. Barang apa selalu ada dalam handbeg or dompet korang?
- Mestilah car keys, henfon dan dental floss...

10.Mimpi apa korang rasa paling best dlm hidup…kalo bley tak mo bangun tido
- Banyak sangat. Huhu... Mimpi makan la kot yg rasa paling best. Sebab makan dalam mimpi dah la sedap2 pastu tak gemuk plak.

11.Lastly…korang rasa soalan kita mencabar tak?
- Mencabar le jugaks.

11 perkara tentang diri akak pulak...


1. Saya ni lefthanded. Makan nasik pakai tangan kanan. Makan mee dengan sudu pakai tangan kiri. Pegang reket badminton boleh pakai kiri dan kanan. Tapi 2-2 belah tangan tak terer. Main bowling pun bleh guna 2-2 belah tangan. Tapi sama gak macam badminton, 2-2 belah tgn tak terer.

2. Saya suka desserts. Letak la 10 jenis desserts pun saya bleh makan dengan riang gembira. Paling suka coklat. Puding. Kastard. Kek. Semua lah. Yang manis-manis.

3. Henfon saya buruk. Hahahah.

4. Gigi saya berlapis. Nak pakai braces tapi suami saya kata tak perlu. Susah tau, nak jaga gigi berlapis ni. Sebab dia rapat sgt. Dental floss selalu kena ada.

5. Kalau saya tengok filem atau drama, saya akan tengok siapa pelakon. Kalau semua pelakon yang saya tak minat, jangan harap saya nak tengok citer tu walaupun semua org kata best. Kalau drama Korea lagi la. Bila tgk salah seoarang hero atau heroin yg tak lawa, saya terus malas nak tgk. Mengada-ngada kan?

6. Saya suka ambil tau tentang fesyen. Saya tau tentang gaya. Tapi saya tidak bergaya. Sebab ada banyak faktor. :D *ok. point ni tak menarik langsung.

7. Saya suka perfume yang baunya berunsurkan fresh dan fruity.

8. Saya seorang yang sangat setia kadang-kadang sampai membawa ke 'setia bodoh'. Heheheh.

9. Kerja rumah yang paling saya tak rajin nak buat ialah..... menyapu sampah, mkop lantai dan vacuum. Semua kerja yang berkaitan dengan lantai saya sgt tak rajin. Saya pun tak faham napa.

10. Saya tertanya-tanya, napalah perlu ada 11 perkara. Kenapa tak 2 je. Penat fikir ni tau.

11. Yang terakhir saya nak beritau, saat saya menaip yang ke 11 ni, saya sangat le lapor. Phewww.. FInally habis jugak.



THE RULES
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post.
  4. Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  5. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  6. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  7. No tag back!
  8. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU’LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) HAVE TAG 11 PEOPLE

Macam-macam le korang ni kan? Tapi takpe. Akak layan jek. Heheh. So, akak tag ;

  1. ekabukanmakcikkau - walaupun saya tau dia nak gi Cameron Highland.
  2. CikPieQa
  3. Dah la. Malas nak tag. Boleh? Hahaha..

11 comments:

  1. Tu la pasal. Heheh. Kita layan je la kan.

    ReplyDelete
  2. Nak anak kembar rupanya haha...
    Banyak sgt sampai 11 tu yg penat nak fikir jawapan tu :)

    ReplyDelete
  3. oowhh..baru tahu akak kidal...saya nak anak kembar gak...kalo bley girl dua2 ...sangat comel...hope bley la dpt anak kembar dah kawin nanti...amin

    ReplyDelete
  4. Dunia Realiti : Heheh.. Berangan tak kena bayar kan? Layan je la.

    Mystic Angel : Semoga kita sama2 dpt anak kembar. Akak nak akak kembar 3. 1 lelaki, 2 pompuan. Anak pompuan sgt comel. :)

    ReplyDelete
  5. haa yg no 11 tu sama,,..

    seb bek 11 kalau 50 mau bedarah telinga nk pikir..haha

    ReplyDelete
  6. kesian plak.. sampai lapar berfikir 11 perkara.. hihihihi

    ReplyDelete
  7. kenapa takde yg ke..
    12.dah lapar.. gi makanla..:)

    ReplyDelete
  8. Nur Muhammad : Sama ke? So, awk dah makan apa semalam? Saya makan nasik tomato. Suami saya tapau. *tak masak kehkeh.

    LadyBird : Tu la.. Soalan mencabar sangat si Mystic Angel tu bagi. Perah otak nak jawab.

    kakyon : oooww... tak rela dah jawab kalo ada 12. :)

    ReplyDelete
  9. yg 11 perkara, no 2, 4, 5 tu kita sama la..ehehehe

    ReplyDelete
  10. Suhaila : gigi awk pun berlapis ke? Then suka dessert? Wah sama la. Tak sangka ada gak org yg pilih pelakon utk tgk drama. heheh. Cool la awk. :)

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...