Iklan! Iklan! Sila Click!

20 May 2011

Dia Ingat Dia Bagus??

Sejahteralah ke atas kamu...

Saya sekarang ni dalam proses nak mengedarkan kad-kad jemputan kawen kepada semua staff EsesEm yang saya kenal atau yg saya kenal gitu-gitu je. Tak kisahlah mereka akan dtg atau tidak. Asalkan saya telah menjemput mereka. WalimatulUrus kan wajib dipenuhi kalau tiada aral melintang. Huhu.

Kalau nak edarkan kad-kad tersebut kepada mereka, sudah tentulah saya perlu pergi tingkat ke tingkat sebab ada banyak Bahagian[Division]. Ada satu division ni, saya cukup ketar lutut nak pegi. Sebab big boss dia garang gila. Kalah raksaksa. Bukan apa.. Ada satu sejarah pernah berlaku di antara saya dengan big boss division tu.

Kisahnya macam ni... Masa mula-mula saya ditukarkan ke HQ dulu [ofis kat De Mol], saya ditempatkan di Helpdesk. Sepatutnya saya bagi support by phone je, tapi ada satu hari tu, technician saya semua takde di tempat kejadian, jadi saya terpaksa cover mereka bila ada masalah yang urgent.

Saya dapat panggilan telefon daripada salah seorang staff dari division garang tu. Jadi, saya pun pergi la ke tempat akak tu utk betulkan masalah PC dia. Tak silap saya tentang email. Masa tengah kusyuk saya godek PC akak tu, tetiba saya terdengar satu suara yang kuat dengan nada tengking berkata ayat ni, "You siapa???!!!!". Bila saya pandang ke arah suara tu, saya tengok bos garang tu tengah tuding jari ke arah saya. Ouchhh.... Jadi saya tahu lah soalan tersebut untuk saya... Saya masa tu terpinga-pinga.. Dalam hati mengumpat sendiri, "Apsal plak mamat ni? Tersampuk syaiton kah?".

Saya tak jawab apa-apa pun, tapi saya pandang le kat bos garang tu. Anak-anak buah dia yang ada di sekeliling tu yang tolong jawab, "Dia ni staff ICT tuan... Nak betulkan PC akak Zana ni..". Pastu dia kata.. ok.. then blah masuk bilik dia semula. Cuba la ko bayangkan kena herdik dari jauh, di khalayak ramai? Seolah-olah macam saya dah mencuri buah mangga dari pokok dalam pagar umah dia jam 2 pagi je. Masalah dia itu alah... dia tak suka orang luar yang bukan staff daripada division dia atau mana-mana orang luar datang melepak kat division garang dia tu. So, anak-anak buah dia semua kecut perut jgk bila dengan dia.

Jadinya, semalam... semasa nak melangkah masuk ke division garang tu, saya takut nak mampus.... Rasa mcm kering semua air dalam badan, sampai air liur pun dah tak de untuk ditelan. Punyer la gerun. Karang aku kena tengking lagi skali tengah2 orang. Malunya la weii... Saya bukannya kecik la. Dah besar, dah dewasa nak masuk veteran dah pun. Ishhkkk.. Tapi alhamdulillah, waktu saya masuk division garang tu, saya tak terserempak dgn dia. Lega rasanya..

Tapi, bak kata orang... kalo dah ditakdirkan utk jumpa orang tu, akan jumpa jgk walaupun lambat. Semasa saya nak balik ke rumah petang semalam, saya turun satu lif dgn bos garang. Berdua je. 2 kali plak tu. Huhu... 1 lif dari ofis. 1 lagi lif parking. Aderhhh... Nape la malang betul. Cuma saya rasa bos garang dah tak berapa garang kot. Sebab kepala dia dah botak. Takk.. maksud saya, dia dah botakkan kepala sebab dia pegi umrah baru-baru ni.

Haihh.. Ikut ko la bos garang.

4 comments:

  1. Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

    Pagi-pagi, sudah mencemuh,
    Si pemandu terus terdiam mengeluh,
    Bos ini jenis yang kecoh,
    Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

    “Ada pelanggan hendak jumpa”,
    Itulah kata si setiausaha,
    Bos enggan, mengantuk katanya,
    Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

    Bos memanggil mesyuarat mengejut,
    Ada pekerja berjalan bak siput,
    Bos pun menengking sampailah semput,
    Para pekerja terkentut-kentut.

    ReplyDelete
  2. Kakak Chomel, bos garang tu division kepada husband mamajue.

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...