Iklan! Iklan! Sila Click!

25 January 2011

Ice Cream Vanilla

Sejahteralah ke atas kamoo yang membaca blog ini...

Pot luck lagi hari ni. Dan saya suka, sebab dapat mengeratkan silaturrahim sesama rakan sepejabat. Semalam semasa kami ber-email-email utk plan tentang pot luck ni, bila saya tengok menu yang mereka nak bawa, mak aihhh... Hebat. Nasik lemak, kuey tiaw goreng, macaroni, bihun goreng, puding roti, sambal bilis dan bla..bla..bla.. Jadi, apa yg patut saya bawa? Nak masak sendiri... sekarang mmg tak dpt le. Umah saya dah tinggal sehelai sepinggang dah skrg. Sebab housemate saya dah pindah. [*pssstt2... beliau nak kawen 2 minggu depan.. hehehe..]. Barang-barang dlm rumah kebanyakannya adalah milik beliau. Maka, beliau dah bawak bersama la barang-barang itu termasuk tong gas. Jadi, itulah alasannya, kenapa saya tak boleh bawak sesuatu yang saya masak utk ke pot luck tersebut. Ngeh-ngeh.

Tgh fikir-fikir cari idea, Si Meow plak dah bg idea utk saya bawak ice cream vanilla. So, saya setuju je. Alaa.. senang je. Beli kat Petronas sebelum pegi ofis. Yes! Saya dah membuat keputusan. Iaitu membawa ice cream vanilla utk pot luck. Petang semalam, saya balik umah... buat hal sendiri...lepak..-lepak... bercinta-cinta [oowhh..Mr Storm..] .. tido-tido... pagi tadi bangun... Dgn 1 misi gampang iaitu... membeli ice cream vanilla. [Eceh.. saje carik pasal guna perkataan 'gampang'.]

Jam 7.43 am... dengan begitu yakin saya singgah di Petronas dan melangkah masuk ke Kedai Mesra untuk membeli ice cream vanilla... Malangnya hampa belaka. Ice-cream vanilla yang ku cari-cari tidak ketemuan di situ. Chiss... rugi masa saya 4 minit. Argghhh... Waktu itu, baru la terasa purple muka saya.. Uihhh,.... Mana tak nya... Saya dah email kepada satu Division ICT yang saya akan membawa ice cream vanilla. Kalau saya memandai je beli roti ke, keropok je utk gantikan ice cream vanilla, mesti kena kutuk punya dengan ofismate saya. Huu..huu... seram... tak sanggup. Tak sanggup lagi aku... mengenang kisah lalu.. keganasan menghantui ku... Sesalanku hanyalah.. untuk mu sayang.. ampunilah segala, dosa-dosaku.. Eceh.. ok.. Enaf dengan nyanyian bilik air tersebut. Ngeh..ngeh...

Kepala otak dah ligat nak cari the next station yg mungkin ader jual ice cream vanilla. Huu...huuu..woot...woot... nangis kuar belon kat hidung lagi skali. Pastu bila saya kuar dari Petronas... ceng..ceng... tetiba nampak lampu kat MyMydin depan Petronas tu mcm bernyala. Wallla!!! Buka! Jadi, saya dgn aksi Brad Pitt dalam iklan Vios [pada satu masa dulu], telah memandu ke MyMydin... Siap parking kat petak kuning tempat punggah barang-barang plak tu. Kononnya nak cepat sgt la tu.. Ni la kesannya kalo banyak sangat tengok drama slot Akasia. Hihi. Dan... Nasib baik le ader.. Banyak plak tu ice vanilla di situ. Bukan vanilla je yg ader. Ice-cream paddle Pop pun ader tau.. Wahhh.. Hebat..hebat. Muka saya yang purple tadi, dah kembali normal. Tapi warna purple tu masih tertinggal di baju saya, sebab saya mmg pakai kaler purple pun hari ni. Lalalala... ingat lawak la tu.

Jadi, kawan-kawan... the moral of the entry post.... Sebelum buat keputusan untuk bawa apa-apa ke pot luck... sila fikir dulu. Jangan main petik je.. Karang kalo tak jadi bawak, tak ke malu + kena kutuk. Dan... Jika nak beli ice-cream vanilla, belilah di MyMydin.

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...