Iklan! Iklan! Sila Click!

04 November 2010

Hidop Penuh Musibah

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini....

Saya penah tanya Mr Storm tentang sesuatu. Tentang kenapa beliau lakukan sesuatu yang agak berisiko. Jawapan beliau "Sebab saya suka take risks.". Masa tu saya fikir, "Mak aihhh... Saiko nyer dia ni.". Kita kalo bleh, nak jauh2 dari risiko. Kalo bleh, nak semuanya berjalan lancar dan ikut plan... Tapi beliau plak bleh suka risiko. Dah sah saiko.

Namun... biler dah lama-lama berkwn dgn beliau.. Kemudian dah faham perangai beliau, [wp takde le faham mana. Tapi skit2 tu bleh le.] saya dah mula rasa mcm take risks ni seronok juga. Mcm hidup penuh cabaran. Ada rasa nervous. Rasa tertanya-tanya apa akan jadi. Berjaya ke tak berjaya. Walaupun stress, tapi seronok.

Jangan salah faham. Bukan bermakna, saya suka masalah dan sengaja suka nak cari masalah. Siapa suka masalah kan? Maksud saya... Saya suka risiko utk susah demi mendapatkan sesuatu. Contohnya... Saya sanggup bersusah tak beli coklat Beryl's demi utk berjimat. Hahaha... Bagi contoh tah hapa2.

Saya ingin kongsikan kisah salah seorang Khulafa ArRasyidin, Saidina Ali bin Abi Talib k.a.w... beliau ni... jika dalam masa seminggu beliau tidak diuji... Beliau akan susah hati, sedih dan rasa tak keruan. Sebab beliau merasakan, jika Allah tidak menguji beliau, seolah-olah Allah telah terlepas pandang akan beliau dan tidak sayangkan beliau lagi. Beliau memang suka menerima ujian. Haaa.. Hebat tak? Ko ader? Takde kan? Huhu...
Ok... Dah.. Sekian. [Fine... Entry ni takder ending. Hahaha.]

4 comments:

  1. Lor....saiko la budak nih....pagi ni baru jek beli cokelat beryls dari kak ummi....bayor pun x agi..hihihi..

    ReplyDelete
  2. Beli 4 bungkus tu pon sbb Kakak Chomel yg paksa [ini pun tipu]

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...