Iklan! Iklan! Sila Click!

12 May 2010

Umor Dah 30... Tapi Kenapa Tak Kawen Lagi?

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini.....


Umor dah 30. Tapi kenapa tak kawen lagi?

Jawapan baik bercampur redha : Jodoh di tangan Allah. Dia yang menentukan takdir setiap hamba²Nya dan hanya Dia yang tau apa yang terbaik untuk saya. InsyaAllah, kalau jodoh saya sampai nanti, saya kawen la dgn Datuk Paduka.

Jawapan baik bercampur tak pasrah : Takper la... Maybe ni balasan untuk saya... Sebab saya jahat sangat, maka Allah beri balasan kepada saya masa kat dunia lagi, supaya kat akhirat tak kena balasan dah. Dan Allah nak uji saya supaya saya jadi sorang wanita gorjes yang seterong.




Jawapan jahat + bosan nak jawab + malas nak layan : Woi! Ikot suke haku la nak kawen lambat ke cepat! Bukan haku mintak duit ringgit ko pon utk sara hidop aku!

Tapi....

Jawapan yang paling jujur ialah..... : Sbenornye, saya mmg sangat memilih. Jadi, sbb tu la saya belum kawen. Muahahahahah. Kriteria lelaki pojaan saya ialah ;

1) Hensem. ~ Takper... Lelaki hensem ramai. Tak susah nak carik pon..[Mmg kriteria yg tak sedor diri. Sbb diri aku bukan cantik pon. Cuma gorjes je skit. Tapi nak org hensem. Hahahahah]
2. Single ~ Erm... Lelaki single dan hensem pon ramai. Takder masalah pon untuk saya carik. [Huhh...bleh tahan gak over-confidentnyer haku ni]
3.Komunikasi Berkesan [Bak kata kawan saya Lawang] ~ Biasanya biler sampai kat sini dah terganggu skit... Walaupon dia lelaki hensem. Single. Tp kalo dia buat lawak saya tak faham, dan biler saya bergurau dia ingat saya serius, dan kalo saya takleh nak kongsi minat saya pada kucing dgn dia dan dia pon takleh kongsi favorite food dia dgn saya... Erm... Leceh la. So, drpd saya berpura-pura bahagia, lebih baik saya rentikan je. Tapi ok lagi. Kalo cuba, masih ada harapan.
4.Pendapatan yang menjamin saya bleh shopping tanpa menghabiskan duit saya~ Yang ni sebagai bonus jek. Tp mesti la ader pendapatan tetap. Saya tak berani nak kais pagi makan pagi, kais ptg makan ptg. Nnt dah ader anak, sy tanak anak saya hidup susah. Tapi kriteria ni saya rasa ramai je lelaki yg ader. Dan last but very important....
5.Beriman dan berpegang kepada jalan Allah ~ Dan syarat inilah yang selalu kantoi. Saya mcm sgt terganggu kalo sy kawan dgn lelaki yg tak pentingkan agama. Sbb hati saya ni sgt lemah. Iman saya sgt mudah goyah. Dan saya cepat putus asa. Jd, saya sgt perlukan lelaki yg bleh jaga saya dgn cara Islam. Dpt bimbing saya. Dan dpt tegur saya kalo saya buat salah. Yang bleh mrh saya kalo saya lewat bgn solat subuh. Yg tau hukum halal dan haram... Yg sabar dgn kedegilan saya. Tapi mana ader dah lelaki mcm tu skrg. kalo ader pon, laki org. Takpun tunang org. Takpun bf org.

Jgn salah paham. Sy tak bermaksud yg saya tunggu lelaki yg sempurna. Mereka tak wujud pon, saya tau. Tp setidak²nyer yg ke-5 tu pon dah cukup. Jadi? Lebih baik saya bersendirian sehingga sampai jodoh saya,supaya hati tak sakit dan tak menyakitkan hati org. Kalo saya bleh relax dan bertenang utk hidup sendirian... Ngaper plak org² yg selalu tanya 'biler nak kawen?' tu takleh relax? At least saya tak nyusahkan sesaper. Ye dok?

Emosi plak post ni. Heheheh... Sorry. Syok sendiri lagi. Ari tu janji tanak jadikan blog ni sebagai 'blog syiok sendiri' tapi tak sengaja plak syiok sendiri.

2 comments:

  1. errr...mana nak order jejaka sebegini ek? hehe

    ReplyDelete
  2. takyah order...u'll meet him one fine day

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...