Iklan! Iklan! Sila Click!

20 May 2010

I'm An Animal... Whoopss... Animals Lover... :p

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini.....


Ni semua salah kuda laut! Sbb saya nak cari gmbr dia la yang saya terjumpa mcm2 lagik gmbr2 sea creatures yang menarik. Ohh... Saya ni walaupon gorjes dan elegant like an elephant, tapi i love animals you see. Saya sgt-sgt suka dgn haiwan. Haiwan sgt comel. [Ala..tomel..tomel..]. Yang paling saya suka of cos la cats but not included Cat Steven ye. Hehehe... [Ceh, galok plak ckp bahasa rojak ni. Mcm geli2 je nak baca bahasa berterabur ni.]

Binatang2 buas pon saya anggap comel. Mmg comel le sbb saya tgk dlm TV je. Kalo jumpa betul2, face to face, eyes to eyes..... jawabnyer, sekian dulu la riwayat hidup saya.... huhu.. Smlm masa tgh dudok saje2 kat umah, sempat gak saya tgk National Geographic kat TV1. Citer pasal mak beruang ajar anak beruang tangkap ikan Salmon dari sebuah sungai di Alaska. [Tuan-Puan sekalian... Ikan Salmon adalah sejenis ikan sungai. Tapi yang pasti, ikan Salmon takder kat Sungai Lembing. Sbb sungai yang suhu sejuk2 je dia duduk. Kalo ader, dah tentu muka saya la yg akan jadi nelayan air tawar utk tangkap ikan Salmon utk dibuat Sushi. Takyah susah2 gi Sushi King.*Bleh tahan gak berlagaknyer ikan Salmon ni yer.]

Tapi kali ni saya nak cerita pasal..... Sea creature. One of the deadliest sea creature in the world goes to...... [drum please...].... BOX JELLYFISH atau kalo diterjemah secara naifnya ke dlm bahasa Melayu dgn menggunakan suara Sponge Bob akan bermaksud 'Ikan Agar-agar Kotak'. Atau pon dlm bahasa Melayu yang bertamadun skit dipanggil 'Obor-obor Kotak'. Ni gambor dia [utk sesaper yang nak berkenalan];


Cantikkan makhluk ni? Ader lampu2. Nasib baik dia takleh idop kat darat. Kalo tidak, bertambah pupus la dia sbb tiap kali raya, manusia akan tangkap kaum kerabat obor-obor kotak ni dlm sepuloh ekor, utk gantung kat depan umah. Buat lampu raya. Kalo omputih plak, gantung dia kat pokok krismas.

Haa... Tapi... Cantik dilihat jangan disentuh. Once broken, consider sold [ceh..takder kena-mengena]. Kalo nak masuk bilik yg berkedalaman 7 kaki ke bawah tu awal skit, bleh la gak nak pegang, buat topi letak atas kepala. Obor-obor ni termasuk dlm kategori paling beracun skali di donia. Lebih beracun drpd stokin yg dah 6 tahun tak basuh dan dibawa berjalan kaki di atas jalan raya tanpa kasut. Racun dia ni... Kalo kena skit je kat kulit manusia, bleh terus menyerang jantung, nervous system dan kulit. Kemudian kamu pon akan mati.

Tapi jgn risau... Obor-obor kotak ni tak de kat persisiran pantai. Dia dok kat laut dlm je. Sbb tu dia ader lampu raya kat badan. Ngeh..ngeh..ngeh..

No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...