Iklan! Iklan! Sila Click!

10 July 2017

Wanita IDAMAN

Auzubillahiminassyatonirrojimmm.... Bismillahirahmanirrohim....

Nak masuk rumah yang dah lama ditinggalkan. Kena la baca doa pelindung syaitan sikit kan.





Sejahteralah ke atas kamu......

Ada sekali tu, ofismate aku yang baru je dinaikkan pangkat menjadi pegawai cakap kat aku, "Lid, ko sekarang dah jadi wanita idaman.". Aku yang kepala otak blur ni terus je macam nak tersipu tapi dalam masa yang sama aku macam kata dalam hati, "ke jadah mendenya idaman dah tua macam ni. Gemuk plak tuh". (ketawa tekup mulut).

Lepas tu Pegawai sambung lagi, "sebab ko sekarang jaga sistem IDAMAN". Ceh. 

Aku sekarang dah tukar seksyen. IDAMAN tu salah satu sistem yang perlukan pantauan kat seksyen baru ni. So, memantau sistem IDAMAN tu adalah tugasan baru aku. Kalau pasal sistem IDAMAN tu, aku takde la nak jadi wanita IDAMAN sangat. Makcik IDAMAN tu ye la. Tapi aku ni bukan la handal sangat pun dari segi teknikal ni. Otak aku ni atas sikit je daripada otak udang. Maybe macam otak sotong je. Cuma aku ni memang gigih la nak bagi diri sendiri faham sistem ni. 

Sebelum kena tukar seksyen dulu, aku jiwa kacau juga. Sebab mengenangkan ke'tidakterrer'an aku tu, aku rasa cemas je takut tak dapat buat kerja dengan baik. Syukur, bila masuk seksyen baru, aku boleh belajar banyak benda. So, bertambah la ilmu pengetahuan aku. Aku ni kan bajet-bajet dahagakan ilmu sikit. Dah tu macamana nak penuh ilmu di dada? Membaca malas. Kalau buka FB asyik baca Kisah Rumah Tangga dengan IIUM Confession je. Kehkeh.  Bahan bacaan takde faedah je semua.

Aku ni gian nak mengarang panjang-panjang. Tapi aku tak sempat nak buka blogger.com. Selama aku tak update blog, aku hanya mengarang suku je kepanjangan entry blog aku ni kat FB. Tu pun tak la selalu sangat aku update. Bila ada kisah hot yang terjadi kat aku je aku cerita. Kisah hot tu pun takde hot sampai tahap terbakar kena panggil bomba. Takat hot-hot chicken shit je. Muehehe. Aku jarang update FB tapi sekali update, panjang berjela. Itu pun ada orang kata aku rajin taip panjang-panjang buang masa. So, terpaksa la aku back to blogger again untuk cerita panjang-panjang. Takut ganggu wall orang pulak kalau keluar cerita aku yang panjang teww.

Eii, umur aku dah lewat 30an tapi aku masih lagi cakap merepek macam ni. Nampak sangat aku memang dah rindu sangat nak bercerita merapu dalam blog.

Okay, cukup la pendek je kali ni. InsyaAllah aku cerita lagi esok. Stay tune.




2 comments:

  1. tahniah. anda dah jd wanita IDAMAN.

    ReplyDelete
  2. weh...dok IDAMAN ke??? kalau tau mntk kat ko je td...huhu...ni kene taip kat SDC nk mntk borang... borink!!

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...