Iklan! Iklan! Sila Click!

07 January 2015

Wordless Wednesday : Santapan Jasmani

Sejahteralah ke atas kamu...

Nasi Yemeni Mendi. 










Tapi lauk ikan kembong. Kuheh...kuheh.


Ikan ini belum digoreng.

Ini Harath Sos.

Nak buat guane. Kito Arab Pata Timmo. Mujo la tok cicoh nge buddu. Sekian.





22 comments:

  1. Nasi Arab edisi banjir kenalah sesuaikan dengan musim dan negaranya.... Nasi Yemeni Mendi tu asal dari Yaman ke..? Lauknya sepatutnya apa - kambing, unta atau kibas??

    ReplyDelete
  2. Nasi Arab makan dengan budu - hahaha...kawen campur namanya... :)

    ReplyDelete
  3. aduhai lyd...
    lapo sangat dah nih...
    belum lunch lagi nih..huhuu

    rin sebagai guru hanya dibenarkan ambik cuti CRK (cuti rehat khas) hanya 7 hari je setahun..selebihnya guna masa cuti sekolah..tapi tula cuti sekolah ni tiket ke hotel ke semua melambung mahal..huhuhu

    ReplyDelete
  4. hahhahaha ;p layannnn bleh plak tang lauk jdi ikan ek siap smbal belacan ye..

    ReplyDelete
  5. jelas nampak nasi tu panjaaaang...
    org melayu punya nasi arab, makan dgn ikan kembong lah ya.. :D

    ReplyDelete
  6. kalau suami saya wajib ada daging nih..heheh...

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak buat nasi arab. Terliur plak nengok.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum lyd...sedapnya kalau mama mesti nak lauk daging atau ayamnya...:)

    ReplyDelete
  9. Hhahahaha...tak pernah saya terbayang selama ni makan nasi arab dengan lauk ikan!

    ReplyDelete
  10. hahaha.
    janji sedap dimakan hingga habis
    alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
  11. uish.. tgok gmbar nasi nya aja dh terliur.. kalau lauk kambing golek ni mesti habis seperiuk sorang..hehehe

    ReplyDelete
  12. oklah tu janji ada nasik mendi,kita nasik mendi pun tak ponah raso.hakhak

    ReplyDelete
  13. walaupun lauknya ikan kang kembung tapi nampak sedap... hehehe

    ReplyDelete
  14. ha.. ha... dimana bumi dipijakkan...
    tak kisah ler janji kena ngan tekak..

    ReplyDelete
  15. Pergh....penuh dengan rempah ratus tu Lyd....confirm sedap, secukup rasa tu....Alah boleh jer Nasi Arab dgn ikang goreng hihi

    ReplyDelete
  16. Ehemmm... I ada lagi kat sini ni, Lyd! Belum balik rumah nak sambung mengomen sampai you pitam approve komen :)

    Ini dah kira special ni. Rare spesies lah Arab cakap loghat kelantan. Eh, yakan loghat Kelantan? See, I yang Malaysian pun tak leh detect ni loghat apa. Melampau tau...

    By the way, back to the topic - nampak sungguh menyelerakan Yemeni Mendi ni walaupun bercouplekan ikan kembung sahaja :)

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...