Iklan! Iklan! Sila Click!

02 October 2014

Bila Si Gemuk Duduk Di Atas Meja

Sejahteralah ke atas kamu....

Niatnya nak ambil gambar anak yang sedang fokus menulis di black board sticker ni. 

Lalu, tumpang la melabuhkan punggung di meja kaca ni. Alahhh... sikit je pun tumpang... Sekali, tak sempat nak ambil gambar anak, terus pecah berderai, hancur berkecai...

Si anak terus tergamam, terpaku kat situ. Syukur kepada Allah kerana tiada sebarang kecederaan kepada si gemuk jugak anaknya itu... Luth elok je dengar arahan bila mama suruh duduk diam-diam kat situ sementara mama bersihkan kaca-kaca yang berat dan tajam tuh. Huhuhu...
Inilah rupanya meja yang hancur tuh. Tamat la riwayat meja kaca yang berjasa ni. Bye-bye.





Ohhh, kalau ada yang tertanya.... siapa si gemuk tu... eheheheh... lu pikir la sendiri.

22 comments:

  1. Alhamdhulillah..nasib baik luth tak cedera..

    ReplyDelete
  2. dah smpi masa meja tu...sian si gemuk mesti rasa bersalah sgt2 coz pecahkan meja tu keh2... weh...g ikea...ada meja tu comel je...meja 4kusi...kusi dia x makan space bila masukkan bwh meje...errr?? camne nak cite ek...ko google la tgk tp rega lupa nak intai bape hr tu hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...rasanya bukan salah yang duduk menempel tuh
    mgkn dh smapai ajak meja ni utk dikebumikan..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Meja tuh besar ke kecik lyd...kecik kot yer boleh pecah tuh..takper sib baik luth mendengar kata tak sibuk2 nak kemas jgk..

    ReplyDelete
  5. Bagaimana dengan punggung 'si-gemuk' tu, ada cedera tak?? Nasib baik tak cedera, kalau cedera pergi klinik malulah jugak..hehehehe...

    ReplyDelete
  6. Mungkin si gemuk perasan dia si comel..tu yang dia berani duduk.kat situ..kan??hahahah

    ReplyDelete
  7. hahahaha..sorry gelak.
    Tapi syukur awak tak cedera...

    ReplyDelete
  8. saya tak tahu nak gelak ke
    nak simpati dalam cite ni
    tapi bila membayangkan istilah gemuk yang disebut
    maaplah, saya memang tergelak =)
    mujur bahagian belakang tak cedera

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah ...semuanya selamat..

    serius takut...tapi terkekeh juga..sori :D

    Sian Luth, mesti terkejutkan..tapi dia bagus, tak nangispun..

    ReplyDelete
  10. haha luth muka blur ja..dh smp masa meja tu nak aruah nak buat cmna..

    btw cantik tulisan alif ba ta.hehe

    ReplyDelete
  11. Wei...aok...nyaris nak berjait..jatuh terempap ke ateh kaki...naya je

    ReplyDelete
  12. Salam Jumaat. Sesuatu untuk kamu di blog KA . TQ http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2014/10/re-publish-n3-pendek-tentang-adik-tapi.html.. KA bab kaca2 ni seriau sikit

    ReplyDelete
  13. wuh nasib baik takde pape. Huhu anak akak tergamam habis.

    ReplyDelete
  14. Eeei seriau tau I kalau bab bab kaca ni, lucky both of u tak apa2.

    ReplyDelete
  15. I tak payah susah-susah fikir. I baca tajuk pun dah tahu. Hahaha.... Itulah kalau dah tahu heavyweight janganlah berangan menempek kat barang kaca. Haruslah pecah. Eh, sebenarnya you bukan berat sangat Lyd, meja tu je yang dah uzur gaknya. *statement untuk cover belek statement pertama*

    Mesti Luth terkejut sangat sampai duduk diam je kat situ tak gerak. Yalah, bunyi heavyweight memecahkan kacakan....

    ReplyDelete
  16. Lyd...aku tumpang gelak yerp...hehehe...Sempat lagi snap pic luth yg terkejut tu. Tapi meja ni memang tak tahan lah.

    Alhamdulillah tak tercedera.

    ReplyDelete
  17. kesian meja kaca itu... minta tukar meja barulah 2.. hehehe bagus betul luth...

    ReplyDelete
  18. berapa kg kah si gemuk itu?

    aku tau hang mesti jwb "rahsia" kan. hehehe...

    ReplyDelete
  19. Tau dah di gemuk tu hehe....yelah...gemuklah sangat kalau tgk okje apalah agaknya hehe.....
    Tak pe boleh cari meja baru .....lama dah meja tu, dah jemu hehe

    ReplyDelete
  20. ala, tamat sudah riwayat si meja kaca .hihi
    alhamdulillah, nasib si gemuk xda pa pe kan..

    ReplyDelete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...