Iklan! Iklan! Sila Click!

09 November 2013

Memang Aku Tamak Selalu Mintak Lebih

Sejahteralah ke atas kamu....

Dah 3 minggu aku teringin nak makan kek cekelat yang coklat ganache dia ni di sapu/diisi betul depan mata masa kita nak beli kek ni. Penjual kek ni siap bawak coklat ganache sebekas besar letak atas meja. Aku dah berangan, kalau penjual kek tu ada , aku nak request coklat ganache ni lebih, kalau peniaga tu nak cas lebih pon aku tak kisah. Asalkan kek coklat aku tu kaya dan mewah dgn coklat ganache.



Tengahari semalam [Jumaat], penjual kek coklat tu ada berjualan di kaki lima Esesem ni. Jualan kaki lima ni hanya ada setiap Jumaat 2 minggu sekali je. Hati aku berbintang-bintang rasanya. Maka aku request seperti yang aku plan. Tapi.... aku agak keciwa sebab akak yang jual tu taknak bagi coklat ganache dia lebih walaupun aku dah kata aku tak kisah nak bayar lebih. Dia tanya, "banyak macam ni pun tak cukup lagi ke?"

Mana cukup coklat cair tu banyak ini. Aku nak coklat yang melimpah-limpah supaya aku boleh makan guna sudu.
Akak penjual kek ni memang tak faham perasaan hantu coklat cam aku. Sampai hati dia tak bagi aku beli coklat ganache tu banyak-banyak. Kudukuit. Huhuhu.

19 comments:

  1. Replies
    1. hahaha... jgn la ckp gitu cikgu, malu la saye.

      Delete
  2. Hahahah dah melimpah macam ni pun tak cukup ker? haha mungkin kakak tu terasa macam u perli kot macam tak cukup jer yg dia letak, macam tak sedap jer, macam macam jer. Hahaha tapi kan, kami ni dah la selalu sebut2 pasal kek coklat yg macam ni, dulu i selalu beli depan office. Duk melelelleleeh air liur ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana cukup, mama JJ. Itu skali ngap je dah habis. Yang kek bawah tu nanti takde ganache. Huhu..

      Delete
  3. hehe..kalau akak tuh bg awak nanti habeslah ganache dia, nanti tak cukup nak letak kat kek2 yg lain.alaaa, buat sendirlah lyd..gugel jer resipi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo habis, dia buat la lagi. Dia kan jual kek cekelat. Hehehe..

      Delete
  4. nsb baek akak tu x ckp, "dik, kalo nak lebih, kena buat sendiri kat umah".

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo berani dia ckp gitu, saya jawab la balik... kalo saya nak beli sendiri, saya tak beli la pulak kek awk ni kakk.

      Delete
  5. Tamak dan minta lebih?? Asal jangan kerana tamak minta encik suami beristeri lebih sudahlah, huhuhuhu....

    ReplyDelete
  6. weh..jgn...melimpah ruah kolestrol nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, koi takut jugek tu. Kalori pun meningkat. Tapi koi gemor sgt cekelat gitu. Sedap sgt.

      Delete
  7. Mcm2 tukang jual ni, dah org request taknak pulak bagi.. :)

    Tp pada MJ macam tu dah dikira banyak..hehee ;)
    Sabar ye Lyd ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, saya ni mmg kuat manis MJ. Tapi takpe la.. byk tu je rezeki saya.

      Delete
  8. Hehehe...klo dpt kat saya pon x cukup tu. Sbb hantu coklat juga. Klo beli pon siap cari yg mana byk coklat. Nak buat sendiri? Ntah bila lah. Resipi dah lama print :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa... awk mesti penah pegi jual2 kat kaki lima esesem ni kan kalau pegi HQ.

      Delete
  9. Replies
    1. yey!! boleh... Nanti tunggu aku dah kurus skit aku order dgn mu. Aku nak byk yg boleh makan dgn sudu punyer.

      Delete

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...