Skip to main content

Pengakuan : Aku Seorang Penagih

Sejahteralah ke atas kamu...


Aku sekarang ketagih biskut cream cracker HupSeng Cap Ping Pong. Tiap-tiap hari mesti nak makan biskut ni. Kalau tak makan aku rasa mcm meremang bulu roma kat tengkuk. Sila rujuk gambar di bawah ini;



Ni kan makanan ringan sewaktu berpantang. Orang lain siap tak tahan je kena makan biskut tiap2 hari, tapi plak suka, sampai kemaruknya sehingga sekarang. Biskut ni begitu sedap pada lidah aku. Kalo jenama femes yang lain  aku tak minat sangat. Tak sesedap Cap Ping Pong ni. Biskut ni dia mcm berminyak skit. Mungkin tak berapa baik berbanding jenama Jacobs yang biskut cream cracker nya agak kering. 

Biskut ni aku makan dengan air hot cocoa Van Houten.


Sedap gile khinz. Mat Azghul selalu je tak faham kenapa aku tiap2 hari nak makan biskut ni. Teknik aku makan biskut ni plak lain daripada org. Kalau orang lain celup biskut dalam air, aku plak patah2kan then makan guna sudu. Ala-ala cornflakes gitew. 

Benda ni pun aku nak cerita kat blog. Hahaha. Pastu korang rajin plak baca, Mekasih.

Comments

  1. baca cerita awak ni buat saya terliur pulak.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Tengokkan biskut gini teringatkan masa berpantang dulu makan sekut gak..hehe..biskut kat sini tak sedap sgt, keras..kena rendam lama dlm air..
    oh yer skrang sy tengah study psl kalorie makanan nie..rupanya diet makan sekut sy dl mmg merugikan..dahlah tak kenyang sangat kalau setakat 4 keping tu, kalori pun dah nak sama ngan nasik..hohoho..so no to biskut lyd...:)

    ReplyDelete
  3. Rajin giler I baca siap imagine ok. Owh kami dulu suka tau bekpes biskut ni patah2 buh dalam minuman pagi, kalau my brother siap tunggu kembang2 dulu baru dia makan. I pun prefer biskut cap ping pong ni berbanding yg lain, siap tekankan kat papa JJ dulu kalau nak eli sekut, beli yg ni. hahaha skang tak dapat la nak merasa dah.

    ReplyDelete
  4. Assalam L..acik dah lama sangat dah..dirumah ni ada je..tapi acik beli yang bungkus punya..makan bubur manis kot pecahkan biskut tu..sedap ya amat rasanya

    ReplyDelete
  5. Salam,
    Baca.mesti baca..siap ngan komen sekali.

    ReplyDelete
  6. saya pun rajin buat gitu gak LYd...hehehehe

    ReplyDelete
  7. Saya kalau cicah biskut, pasangannya mesti kopi panas. Selalunya ia dibuat waktu malam kerana saya tak makan nasi waktu malam....

    ReplyDelete
  8. My fevret os biskut too. Tp jacobs pnya la. Dlm pntang mkn beskut je smpi kena marah. Skrg on mmg kna makan bskut hari2.. klu x mcm x lgkap hidup ni...

    ReplyDelete
  9. saya pun makan biskut ni
    lagi sedap dari biskut jacob..

    ReplyDelete
  10. aku dlu pun mkn lebih kurang mcm tu gak. cuma x slalu je la. cara aku, aku patah2 kan. kemudian bubuh dlm teh o. pastu mkn ala2 mcm mkn quaker. so aku gelar resipi aku nih "buaker" (biskut quaker). hahaha...

    ReplyDelete
  11. Dulu masa duduk asrama memang ketagih tapi dah duduk rumah memang makan nasi lah memanjang..hehehe

    ReplyDelete
  12. Biskut hup seng ping pong ni memang sedap. Dulu tiap2 malam mesti pekena dengan milo panas. Haha. Eh.. Style patah2 tu saya pernah buat jugak dulu.

    ReplyDelete
  13. feberet aku gak ni...klu mkn biskut ni aku kene kira dl brape keping nak makan...klu idak sekali makan mau habis sebungkus biskut ni huhu

    ReplyDelete
  14. eheh..samalah tak sangka awak pun peminat koko hihihi..kome panggil biskut tu biskut masin.. :P

    ReplyDelete
  15. Wah! Gila cool celup biskot ping pong ngan choc van houten!

    ReplyDelete
  16. syiok baca perangai orang kot... tak kisahler kan kita punya sukaler...

    ReplyDelete
  17. kita leh geng la..biskut ping pong ni pon febret lya tau..tiap bulan mmg wajib beli.. n pastikan x putus bkalan.. lya suka cicah air tea n makan dgn susu pekat pon sedap..buat bertingkek-tingkek.. setiap lapisan letak susu pekat..pastu ngapppp... mmg sodapppp !

    y klakar..nurun kat asya.. tiap petang..sambil tgk kartunwajib makan biskiut ni... ayat dia bila mintak biskut ni " mama..nok biskut cucuh air tea"...
    asyik sbut cucuh..padahal cical..

    y coklat ni plop.. dulu gak beli..buat hot coklat..mmg sedap...lps tu beli y cadbary je ... pdahal brand van hounsten ni lg kaw rasa koko dia kan..

    ReplyDelete
  18. memang time berpantang biskut nilah yg dimakan...

    ReplyDelete
  19. LYD?!! gapo diyo tu?!!
    betul ke biskut ni kalau satu packet tinggi kalori dye?? agak-agak berape?? =(

    ReplyDelete

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Popular posts from this blog

Bolehkah Wanita Hamil Menggunakan Minyak Panas Atau Minyak Angin?

Sejahteralah ke atas kamu.. Pernah sewaktu mengandungkan Luth dulu, aku minta minyak panas di klinik untuk sapu pada pinggang aku yang sakit kerana dah semakin sarat. Semasa aku ingin mengambil minyak tersebut di kaunter ubat, nurse yang bertugas tu pesan kepada aku, pompuan mengandung tak boleh pakai minyak panas terutamanya yang berwarna hijau. Takut nanti anak jadi hijau. Aku tak sure dia cakap betul-betul ke memain. Tapi muka dia serius dan katanya lagi, itu mak dia yang pesan. Aku dah take note la kat situ pasal minyak panas ni. Tapi pasal warna hijau tu, ada kena mengena ke? Heheh. Tak pernah pulak aku jumpa manusia berkulit hijau melainkan Incredible Hulk. Wanita mengandung memang selalu la akan rasa sakit-sakit pinggang, sakit tulang punggung, bisa-bisa kaki, rasa lenguh badan dan rasa tidak selesa pada perut mungkin sebab perut bergas atau kita biasa panggil angin. Itu sebahagian je aku bagi contoh penyakit yang ibu mengandung alami.  Biasanya bila rasa sakit

Pasal Ayam Pun Nak Berkira

Sejahteralah ke atas kamu... Saya ni banyak kerenah. Ada benda-benda yang saya memang sangat berkira padahal benda tu benda remeh je. Contohnya kalau makan ayam goreng di KFC,  saya mesti akan request bahagian ayam ' wing ' dan 'rib ' kat kaunter KFC tu. Sebab part ayam yang saya suka hanya part dada dan ke atas je. Wing tu semua tau la adalah kepak ayam bukan kepak biri-biri . Rib plak saya tau ramai yang tak biasa guna perkataan rusuk tu. Saya ni, kalau dapat bahagian ayam yang saya tak suka, saya boleh badmood 44 hari. Sama jugak kalau makan kat restoren biasa. Kalau mula-mula saya nak makan ayam, tetiba tengok ketul-ketul ayam yang tinggal tu semua part yang daging lembik, saya sanggup tukar makan ikan. Saya tau ramai yang suka part pinggul ayam sebab dagingnya lembut dan rasa ayam lebih terasa kat bahagian situ. Bukan la takleh makan terus. Cuma kurang suka je. Yang penting ayam tetap ayam. Ye tak.  Korang jangan le kata saya berlagak + memilih + cerewet w

Panggilan Manja Geli-geli Sewaktu Bercinta

Sejahteralah ke atas kamu yang membaca blog ini... Pernah bercinta kan? Bleh tanya skit? Kamu panggil pasangan kamu dengan panggilan apa? Nama dia? Atau nick name mcm 'Bunny', 'Cutie', atau 'si comel' atau 'handsome'? Hehehe... Best kan bercinta ni. Sebab boleh tergedik-gedik dan ada orang layan. [Owhh..miang nya statement ku ini....] Ada banyak panggilan-panggilan manja untuk pasangan-pasangan bercinta. Dan semuanya terpulang la kepada tahap gedik dan miang masing-masing kan? Ok, meh la baca apa benda yang aku merepek tentang panggilan-panggilan manja ni; 1. Sayang - Panggilan yang paling tipikal dan paling banyak orang guna utk panggil pasangan mereka. Kadang2 kalo orang melatah pun, panggil kita sayang gak kalo kita dah buat dia terkejut. Kehkeh... Tapi best je kalo org panggil kita sayang. Rasa mcm lembut dan disayangi... Tahap gedik : 80% 2. Ayang - Ni lebih kurang mcm panggilan 'sayang' gak, cuma dlm versi pelat dan lebih manja lagi. Saya