Iklan! Iklan! Sila Click!

11 May 2011

Works In Progress Which Are, Ada Ko Kesah?

Sejahteralah ke atas kamu...

Lagi 3 minggu dan 3 hari untuk tiba ke hari majlis raja sehari berjiwa rakyat saya. Nervousnya jangan citer le. Huhu... Ada yang dah rasa, so dah tak heran tapi sedikit sebanyak tentu kamu faham betapa berdebar dan serabutnya otak saya.

Baju Pengantin. Ada 3 pasang. 1 untuk akad nikah. 1 untuk majlis kenduri kat umah saya[saya tidak bersanding]. Dan satu lagi untuk majlis di rumah En Stormpong iaitu pada keesokan harinya. Al makngah ler... Rumah kami dekat tettt je. Pendek kata, kalo En Stormpong tertinggal sampin semasa on the way nak ke rumah saya nnt, anytime je beliau bleh patah balik umah beliau untuk amik sampin tersebut tanpa menjejaskan masa aturcara di rumah saya. 2 pasang dah ready to be wear. Sbb saya dah siap jahit manik walaupun very the chikaiiii... Tapi tak kisah la. Saya dah malas nak mengadap munyit 2 ekor tu lagi. So, skrg baju akad nikah je belum siap dijahit manik. Huhu...

Kad undangan. Ada kawan-kawan yang kata, dah elok le edarkan kad-kad tu sekarang, dan ada juga yang cadangkan minggu depan je la elok skit untuk diedarkan. Mana satu ni? Haa?? Tapi takpe... Yang penting saya siap2 tulis nama la pada kad-kad tu. Senang skit nnt bila tiba masanya, saya bagi je. Saya bercadang nak tulis nama tu hari ni. Tapi ntah le. Kang biler dah landing di atas sofa dgn dikelilingi oleh bantal-bantal kecik kang, terus lupa asal usul dunia.

Bunge Telor. Haaa.. Ini le satu masalahnya... Kenapa le saya gatal tangan sangat nak buat sendiri bunga telor ni. Kalo beli kan senang. Takyah serabut otak. Huhu.. Konon nak unik + lain daripada yang lain sangat. Nahh... Hambik kau... Lagi 3 minggu je lagi. Tapi bunga nya masih belum siap. Uhuhuhu... Saspen.. Saspenn.... Saya bercadang nak siapkan rangka bunga telur tu pada hari esok serta lusa, jadi hari Jumaat nanti bleh la saya mintak tolong daripada tenaga rahsia saya iaitu OrgKgBaru dan JekJan. [Ooppss.. dah tak rahsia lagi dah. Hehehehe].

Barang-barang hantaran. Semua barang-barang En Stormpong sudah dibeli. Lega skit rasanya. Cuma kek, coklat dan sirih je belum fikir. Untuk kek dah ada org beri bantuan kemanusiaan untuk sponsor. Sapa la manusia mulia tu yer. Baik sungguh hati beliau. Renda-renda, manik-manik, gabus, bahan-bahan untuk buat bunga juga saya dah beli siap-siap. Siap star dust pun saya beli. Tak tau la lagi apa benda yg saya nak buat dgn star dust tersebut. Silap2 saya buat main tabur-tabur je atas kepala dengan En Stormpong masa kenduri tu. Kami kan raja sehari yang berjiwa rakyat . Nak gubah nnt minggu terakhir sebelum saya cuti la.

Tu je la kot yang penting buat masa sekarang. Yang lain-lain tu, nanti la saya fikir kendian.



No comments:

Post a Comment

Saper komen, dia best!

Yang Ini Juga Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...